Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de laura_n in Multicooking, 21 Iun 2019 | 3593 vizualizari

 

Daca nu iti surade ideea de a folosi ovaz in deserturi, te asigur ca nu stii ce pierzi.
Am folosit lapte de cocos si de migdale si fulgi mari de nuca de cocos.
A iesit o budinca foarte gustoasa, iar in loc de zahar am folosit miere care i-a dat o savoare aparte.
Sigur, cine doreste, poate folosi lapte de vaca si zahar, dar eu am ales varianta light.
Budinca aceasta am preparat-o in 5 minute cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>>  http://bit.ly/2MsBeu5

 

INGREDIENTE

  • 200 gr fulgi de ovaz (integral)
  • un praf de sare
  • 650 ml lapte de migdale si nuca de cocos
  • 30 gr fulgi mari de nuca de cocos
  • 2-3 lg miere de albine
  • fructe proaspete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se toarna laptele rece, se adauga un praf de sare. Se adauga fulgii de ovaz si fulgii de nuca de cocos.

Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Rice/Risotto si timpul de 5 min, cu presiune Low.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca, apoi va gati conform programului selectat.
Dupa terminarea programului, se deconecteaza aparatul de la curent si se asteapta sa se degaje aburul in mod natural.

Dupa 15-20 minute, cu ajutorul unui cleste de bucatarie, se deschide supapa de aburi, aceasta eliberand ce a mai ramas din aburul adunat in timpul gatirii.

Budinca se portioneaza in vase de ceramica, se garniseste cu miere si fructe proaspete.

Se poate consuma si calda si rece.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca budinca sa iasa mai lichida, suplimentati cantitatea de lapte cu inca 200 ml.

2

Laptele vegetal se poate inlocui cu lapte de vaca.

3

Dupa ce se raceste, budinca se mai incheaga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu lapte de cocos la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune