Budinca de ovaz cu mere

de cristina1985 in Mancare copii, 2 Oct 2018 | 5636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 mere (cam 500 g)
  • 100 g merisoare uscate (sunt mai bune crude sau congelate)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 1 varf de lingurita nucsoara
  • 1 varf lingurita cuisoare macinate
  • 3 lg zahar
  • Pentru budinca:
  • 1 l lapte
  • 170 g fulgi ovaz
  • 4 -5 linguri zahar
  • 2 lg-te esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ovaz cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute.

Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si fulgii de ovaz, zaharul si se amesteca tot timpul, pana se ingroasa (cam 10-20 minute-depinde de ochi). La  sfarsit, se inchide focul si se adauga esenta vanilie.

Se imparte budinca in 3 vase si se pun deasupra, merele cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ovaz cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere la tigaie