Budinca de paste cu branza

de cristina1985 in Fusilli, 25 Sep 2021 | 2905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste fusilli
  • 600 g telemea vaca
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg-te esenta rom
  • stafide
  • coaja de la 2 lamai
  • Deasupra:
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 zahar vanilinat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza:

      Stafidele se pun in apa cu esenta rom.Nu am scris ce cantitate, pentru ca fiecare pune dupa cum doreste.

    Daca branza este prea sarata, atunci se tine cateva ore in apa.Apoi, se rade sau se marunteste cu furculita si se amesteca cu 200 g zahar, 6 oua, 4 pliculete zahar vanilinat si coaja rasa de lamaie.

    Se pune apa la fiert.Cand da in clocot,se pune putina sare si apoi pastele (vedeti ca pastele trebuie cantarite,pentru ca o punga are 500 g).Se fierb cam 15-20 minute.Se scurg si se amesteca cu branza si stafidele scurse (apa se arunca).

   Se unge o tava de 36x23 cm cu ulei,apoi se toarna amestecul de paste cu branza .Se pregateste stratul de deasupra: se amesteca ingredientele si se pune din loc in loc, intinzand cu lingura, pana rezulta o suprafata neteda. 

   Se introduce in cuptorul preincalzit, si se coace pana se rumeneste. La mine , a durat peste 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu cas