Budinca de peste cu cartofi dulci

de papabundetot in Fructe de mare, 22 Feb 2014 | 3832 vizualizari

 

Pentru ca m-am mutat de curand cu blogul meu in casa noua :) am decis sa va aduc o reteta mai deosebita,asa ca de sarbatoare daca vreti,care sper sa fie pe gustul vostru si sa va doriti sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg peste file (orice peste alb)
  • 2 cartofi dulci
  • telina verde (Apio)
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 175 gr cascaval ras
  • sare roz de Hymalaia
  • 1 lingurita harissa
  • 100 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de peste cu cartofi dulci:

Am spalat curatat si uscat pestele,si pentru ca desi era file,avea destule oase mari pe care eu nu am reusit sa le scot,am decis sa rumenesc un pic pestele in unt,pentru a-i inmuia putin carnea si pentru a putea mai usor sa scot oasele.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si am fiert acolo cartofii dulci taiati rondele,i-am fiert pana cand s-au inmuiat putin dar nu complet.Apoi i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat sa se scurga bine.

Dupa ce am rumenit usor pestele,l-am curatat de piele si oase,apoi l-am desfacut in bucati mai mici.Intr-un vas de yena am pus un strat de rondele de cartofi,un strat de cascaval ras,apoi pestele,iarasi un strat de rondele de cartofi,telina apio calita in unt cu usturoi harissa si sare de Hymalaia,si la sfarsit am adaugat cele 2 oua batute bine si amestecate cu smantana si inca un strat de cascaval ras.

Am lasat tava la cuptor aproximativ 30 minute pana cand cartofii si cascavalul de deasupra s-au rumenit frumos.

Noi am servit aceasta budinca de peste cu cartofi dulci alaturi de o salata racoroasa,cu avocado,lamaie,radicchio si cateva bucati de Apio….minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de peste cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta de budinca de paste la cuptor