Burek cu branza sarata

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 6779 vizualizari

 

Mama a incercat aceasta reteta de Sfantul Vasile (ziua lui tata) si a fost o minunatiiie! Multumim, Laura Laurentiu :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 1 kg branza (amestecata: telemea, branza de vaci etc, doar sa fie sarata cat de cat)
  • 6 oua
  • 300 ml smantana
  • 100 ml apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza sarata:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana.

Asamblare:

Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem bine cu ulei foaia de sus. Acoperim cu amestecul fluid de 100 ml smantana, apa minerala si 1 ou si dam la cuptor la 190C pana se rumeneste bine crusta deasupra.

TIPS-URI

1

Mama zice ca ea ar intepa foile de deasupra de tot pt ca se umfla foarte tare daca nu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lia maria 1

09.01.2012, 13:30

CaroleCuisine 1

10.01.2012, 02:29

Foarte bine arata!!

MVMih 1

13.01.2012, 20:33

Fie tava cat de mare...poate e putin pt fiecare...k "plang" si eu dupa o bucatziza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza