Burek cu varză

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2014 | 6787 vizualizari

 

Mi-am propus de ceva vreme să fac reţeta asta, însă de-abia acum i-a venit rândul. Şi cum varza acră se află printre preferatele mele, am optat să pregătesc burek-ul în varianta asta, şi nu cu varză dulce cum am vazut pe la alţii. N-am să precizez o sursă anume de unde m-am inspirat , pentru că am vazut că e cam aceeaşi reţetă peste tot. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de plăcintă
  • cca. 600 - 800 g varză preparată (acră sau dulce)
  • ulei
  • cca.100 ml apă minerală
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu varză:

Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit.

Se unge uşor cu ulei  şi se tapetează o tavă de 18/27 cm cu hârtie de copt (uleiul va ţine hârtia lipită de tavă şi va fi mai uşor să asamblăm plăcinta). Se aşează un strat de 3-4 foi unse sau stropite doar cu ulei, apoi umplutură, iar foi, iar umplutură. Ultimul strat e de foi unse. Se taie burek-ul cu un cuţit foarte bine ascuţit (dreptunghiuri, pătrate…cum se doreşte), apoi deasupra se toarnă apa minerală.

Se dă tava la cuptor la foc micuţ până ce foile deasupra s-au rumenit şi au devenit crocante.

Se răceşte şi se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu varză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (36)

madi_marin 1

06.01.2014, 19:19

Ruxy...saru'mana mult

madi_marin 1

06.01.2014, 19:20

deci Dia Marin te cheama, ok?

danakarin 1

07.01.2014, 09:30

Buneee! Dar mie si prezentarea imi place, ca la toate rtetele tale! Super poza! Te vizitez din cand in cand pe blog!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rosii si crema de branza