Calamari a la romana - Jamie Oliver

de anca_rm in Fructe de mare, 18 Sep 2013 | 9410 vizualizari

 

Calamarii sunt gustosi , asta daca va plac fructele de mare . Aceasta reteta este din cartea lui Jamie Oliver . Am vazut multe variante pentru calamari , dar ..eu asta o pregatesc la ocazii :)

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg rondele calamari congelati
  • -250 ml bere
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • - faina
  • -ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari a la romana - Jamie Oliver:

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .

Pregatim aluatul :

-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .

-adaugam berea amestecand in continuare

-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

 Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .

Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).

Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se pot servi ca si aperitiv sau ca si masa principala . Eu ii folosesc pe post de aperitiv alaturi de un sos cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari a la romana - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Calamari Pane (cu bere neagra)