Calmari umpluti

de xana in Fructe de mare, 6 Noi 2013 | 4110 vizualizari

 

Calmarii se umplu in fel si chip, dupa placul fiecaruia. Am incercat si umpluti cu carne si sunt foarte buni, dar asa imi plac mai mult.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr calmari curatati(mai marisori ca sa nu dea mult de munca)
  • o mana de orez
  • 1 ceapa si jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml pasta de rosii
  • jumatate de chorizo
  • 2 bastonase de surimi
  • o foaie de dafin
  • 100 ml vin rosu sec
  • coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calmari umpluti:

Incepem prin a pune orezul la fiert pentru 5 minute(de cand incepe sa fiarba).

Taiem cat se poate de marunt jumatatea de ceapa, chorizo si tentacolele calmarilor, la fel si surimi. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline, ceapa si chorizo si lasam la calit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam tentacolele si mai lasam 2-3 minute la calit. Luam de pe foc si adaugam surimi, orezul scurs de apa, o lingura din pasta de rosii, sare si piper. Dupa ce s-a racorit putin, umplem calmarii(cam pe trei sferturi deoarece se strang la fiert si exista riscul sa crape). Ii prindem la capete cu scobitori.

Intr-o oala punem putin ulei de masline si restul de ceapa taiata marunt si lasam sa se inmoaie, adaugam usturoiul si el tocat marunt, foaia de dafin si pasta de rosii, urmate de vin. Mai lasam la calit 5 minute apoi adaugam calmarii si daca a mai ramas umplutura, o punem si pe ea(mie mi-a mai ramas 2 linguri). Amestecam si punem apa cat sa acopere. Lasam la fiert cca 30-40 minute la foc moderat, amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei.

Inainte sa luam oala de pe foc punem coriandru tocat marunt si amestecam bine.

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon iar coriandru se poate inlocui cu patrunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calmari umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

07.11.2013, 08:28

Deliciosi!

xana 1

07.11.2013, 13:13

Multumesc!

mihaelar63 1

13.12.2013, 01:45

Arata super . Trebuie sa incerc si eu reteta ta Nu am facut niciodata calamari umpluti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Calamari umpluti