Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

de Valclaudia in Sosuri, 19 Oct 2014 | 4794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carnaciori proaspeti subtiri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura mare de leurda (congelata am avut eu)
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 1 limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel:

Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.

Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.

Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.

Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.

Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.

La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.

Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.

Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.

Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa