Cârnaţi de casă

de ionix in Mezel de casa, 10 Dec 2010 | 15481 vizualizari

 

sunt din porc crescut la ţară... adică este un ţăran, porcul bei...
vă ataşez câteva poze şi de la tăiatul porcului... şi dat duhul într-un sat din judeţul Iaşi, în curtea mătuşii Viorica...
eu n-am prea stat, era frig... sunt poze cu prima ninsoare :p... am făcut câteva poze şi după am stat cu nepoţica...
am desenat, colorat şi ne-am uitat la Hannah Montana :D:D
oricum eu nu beau ţuică :D:D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 3 kg carne mai grasă care a stat la saramură vreo 2-3 zile
  • circa 3 kg carne grasă pusă la afumătoare
  • circa 3 kg pulpă de mânzat
  • maţe de porc
  • 1 plic boia dulce
  • 1 plic boia iute
  • sare, piper
  • 5-6 căpăţâni de usturoi
  • circa 700 ml apă minerală
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnaţi de casă:

Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet.

Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge.

După aceea dăm toată carnea pe maşina de tocat (mânzatul, carnea de la saramură şi cea afumată).

Cărnurile se amestecă bine.

Se pune boiaua iute, boiaua dulce şi usturoiul. Adăugaţi şi apa minerală şi amestecaţi foarte bine.

După aceea punem sare şi piper după gust, gustaţi pentru a nu iuţi sau săra cârnaţii.

Cu această compoziţie umplem maţele, folosind maşina de tocat cu pâlnie pentru cârnaţi. Eu am maşină de tocat electrică dar am folosit-o pe cea manuală pentru că pot controla mai bine. Altfel puteam risca să se rupă maţele.

Deoarece stau la bloc, a trebuit să usuc cârnaţii în bucătărie pe un băţ. I-am lăsat o noapte la uscat şi apoi i-am băgat la congelator.

Trebuie să-i usuci mai întâi la loc cald pentru a se scurge puţin grăsimea din ei. Dacă dai direct la răcoare, rişti să îngheţe sau să pleznească.

Când doriţi să serviţi, se dă iama la congelator.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

când puneţi maţul pe pâlnia de cârnaţi, aveţi grijă să nu-l rupeţi... suflaţi în el până iese aerul pe partea cealaltă, aşa veţi vedea dacă este rupt sau nu, şi apoi în băgaţi pe pâlnie... procedeul ăsta vă ajută să puneţi maţul drept...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnaţi de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L