Carnati de casa afumati - reteta mamei

de adasev12 in Mezel de casa, 23 Dec 2010 | 13283 vizualizari

 

nu i-am facut eu...ca de obicei mama si tata se ocupa de preparatele traditionale de Craciun...si anul acesta oricum eu am fost departe de ei...doar carnatii au mai ajuns la mine ....m-am gandit sa postez si eu reteta...ca tot se intrece lumea pe-aici in retete fel si chip de sarbatori....de buni sunt f buni...eu mananc de 2 zile si nu ma mai pot opri...cred ca bebe e de vina...:D

 

INGREDIENTE

  • depinde de cata cantitate face fiecare...
  • 6-7 kg carne de porc mai grasa( sa aiba suficienat grasime  cat sa iasa carnatii ...mai suculenti), macinata
  • 5-6 catei de usturoi...depinde de gustul fiecaruia
  • cam 2 pliculete de boia( se pune si picanta, dar nu f multa...se gusta ...)
  • cimbru dupa gust
  • apa cat sa se framante bine carnea( cam 1 l)
  • piper dupa gust
  • intestine de porc
  • sare dupa gustsubtiri ( mama foloseste pe cele d ela porcul propriu...)
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa afumati - reteta mamei:

mai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua varianta...de curatat le-as curata, dar de spalat....never cahhhh!). se spala apoi in apa rece din abundenta

carnea se macina la masina , se pune intr-un vas mai incapator ca sa paota fi framantata. se adauga restul ingredientelor dupa gust...ai mei ii fac potriviti...nici prea dulci, nici prea picanti... se framanta fff bine carnea cu mainile goale cam 15-20 min.

se ataseaza la masina de tocat teava de facut carnati, se ia cate un intestin si se ruleaza pe teava, apoi se umplu carnatii si se asaza pe un platou, frumos rasuciti.( din pacate nu am poze cu operatiunea in sine, daca nu am fost prezenta...sorry)

cand sunt gata carnatii se pun pe o bara la scurs...va mai picura din ei ...se lasa vreio 2 zile...apoi se pun la fum pana devin rosiatici...ai mei nu au stat suficient la drum, ca au trebuit s afaca cale lunga din Romania, si nu a mai fost timp...oricum sunt extraordianri de buni...pe cuvantul meu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa afumati - reteta mamei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)