Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 27 Noi 2016 | 5672 vizualizari

 

Pentru mine este o combinatie irezistibila, este o tocanita tare buna, cu un usor gust de mustar, iar daca este preparata la slow cooker Crock-Pot, e si mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa de porc
  • 4 buc ciuperci champignon
  • 2 buc ceapa alba
  • 1 morcov potrivit
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • 2-3 lg faina
  • sare si piper dupa gust

Pt. sos:

  • 2 lg faina
  • 2 lgt mustar
  • 50 ml lapte
  • 1 lg smantana (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot:

Se spala carnea, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie cubulete potrivite. Intr-un bol, se pun cele 3 linguri de faina si se tavalesc bine bucatile de carne. Intr-o tigaie, se pun 3 linguri ulei la incins si se adauga apoi carnea. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Ciupercile se spala si se taie feliute, inclusiv coditele.

Morcovul se curata, se spala si se taie rondele.

In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital, se pun 2 linguri ulei, apoi se asaza in straturi, mai intai ceapa, apoi ciupercile, carnea si morcovii. Se toarna apa cat sa acopere continutul, se asaza capacul, se seteaza aparatul pe functia high si se porneste. Se lasa timp de 4 ore.

Cand este gata carnea, se toarna totul inr-o cratita si se pune pe foc mic.

Intr-un bol se amesteca faina cu mustarul si laptele.

Cand incepe sa dea usor in clocot, se toarna faina cu laptele si se amesteca continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa sosul, se mai potriveste de sare si piper daca este cazul apoi se ia de pe foc. Optional se poate adauga o lingura de smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cu paste fainoase, cat si cu cartofi piure.

2

Daca sosul este prea gros, se mai poate adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan afumata, cu garnitura de sparanghel la slow cooker Crock-Pot 5,7 L