Carne de vitel in sos de legume

de oanapl in Vita, 25 Sep 2017 | 6741 vizualizari

 

Nouă ne plac mâncăricile cu carne și multe legume, iar de această dată am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Timeea.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov mare (sau 2 mici)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • cimbru
  • 100 ml vin alb demisec
  • 1 lingură bulion
  • 3 căței de usturoi
  • 4 cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel in sos de legume:

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline.
Adaugi condimentele: sarea, piperul și cimbru și amesteci.
Carnea o tai cubulețe și o pui peste legume. (eu i-am tras un clocot în oala sub presiune deoarece eram în mare întârziere cu pregătirile).
Adaugi o cană de vin și apă cât să acoperi ingredientele și lași să fiarbă. Când carnea e aproape fiartă, adaugi bulionul, cartofii tăiați cubulețe și usturoiul pisat.
La final, adaugi pătrunjel tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

27.10.2017, 07:37

Buna!

oanapl 1

27.10.2017, 08:12

Vă mulțumesc!

tina58 1

27.10.2017, 16:21

Foaaarte buna ! Si daca-i mai pui putina paprika si niste chimen zdrobit poti sa spui ca ai facut un gulas excelent!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vitel a la Nicosia