Cartofi copti

de Adele in Mancaruri de post, 6 Mai 2015 | 6335 vizualizari

 

O reteta pe care as pune-o in categoria retetelor de suflet, ceva care poate parea simplu si banal dar personal ma leaga de amintiri placute, de oameni dragi, de copilarie, asa ca mi-a trecut prin minte sa incerc sa reproduc aceasta "delicatese" asa cum o numea bunicul meu, cu rabdare si multa dragoste se poate chiar daca nu au acelasi gust special :X

 

INGREDIENTE

  • 2-3 cartofii potriviti
  • 1 tuci
  • sare.
  • usturoi
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti:

Cartofii se spala foarte bine cu tot cu coaja, se taie in felii cat mai subtiri, se usuca bine, intre timp se pune tuciul pe foc, se lasa  sa se incalzeasca foarte bine, dupa care se da la foc mic,se pun feliile de cartofi, se lasa pana se rumenesc si se intorc pe cealalta parte, se rumenesc bine (coptura este foarte lenta si la foc mic), se scot pe o farfurie, deasupra se presare sare si se pot servi cu usturoi si ulei de masline.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Se pot pregati si pe plita la foc cu lemne, asta in cazul in care sunteti norocosi si aveti asa ceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Adele 1

07.05.2015, 14:34

Multumesc >.d<

Sim0na 1

08.05.2015, 08:52

copilarie, dulce copilarie..

Adele 1

08.05.2015, 10:44

Simo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post