Cartofi cu branza si marar la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 21292 vizualizari

 

By Merişor. O mâncare consistentă foarte bună, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură. Se şi prepară repejor, deci o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 ml smântână
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 fir ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • sare, piper măcinat
  • unt sau ulei ptr uns tava
  • 100 g mozarella rasă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza si marar la cuptor:

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Se ia o tavă ceramică şi se unge cu unt sau ulei. 

Se bat ouăle cu un praf de sare şi piper măcinat, apoi se adaugă smântână şi jumătate din mărarul tocat. Cealaltă jumătate se amestecă cu brânza telemea dată pe răzătoarea mare şi cu ceapa tăiată felii. 

Se amestecă cartofii cu brânza cu mărar şi se aşează în tavă. Peste ei se toarnă ouăle bătute, iar deasupra se presară mozarella. Se dau la cuptor pentru aprox. 20 de minute până încep să se rumeneasca frumos!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

puteţi înlocui ceapa verde cu usturoi verde sau să o eliminaţi dacă nu va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza si marar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi pai la cuptor