Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce

de Panacris in Mancaruri de post, 20 Feb 2020 | 6610 vizualizari

 

O idee pentru prânzul/cina de vineri, ziua fără carne! ;)
Retete cu drag
 

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii 1000 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de rapiță 4 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare.

Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.

Cartofii după ce au fiert, se curăță de coajă, se taie rondele și se aseaza într-o tavă termorezistentă. Deasupra cartofilor, se împrăștie ceapa prăjită și usturoiul, sarea și boiau de ardei dulce.

Se introduce tava la cuptor la foc iute ptr cca. 10 minute.

Cartofii se servesc fierbinți ca atare, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Orez brun cu legume si ciuperci