Cartofi cu chiftele la cuptor

de babi5 in Porc, 13 Oct 2013 | 17123 vizualizari

 

Toata saptamina nu am gatit datorita lipsei de timp azi am incalcat regula ,pe care mi-am impuso cu multi ani in urma de a nu gati Dumineca Am vrut sa gatesc si repede si bun asa ca am ales aceasta varianta si a iesit bine si buna pe cuvint ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata porc
  • 3 buc paine (eu am folosit neagra)
  • 3 oua
  • 6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper
  • un virf de lingurita oregano
  • 2 lingurite vegeta
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 kg cartofi
  • 150 ml ulei
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu chiftele la cuptor:

Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in patru, apoi am tocat o ceapa marunt, am pus-o peste cartofii taiati.

Intr-un  castronel am pus o lingurita de sare, 1 lingurita vegeta, putin oregano, piper si 100 ml ulei si am amestecat bine. Punem peste cartofi, se amesteca cartofii cu uleiul, ceapa si condimentele si se pune totul intr-un vas termorezistent de yena.

Intr-un castron punem carnea tocata, painea inmuiata si 2 cartofi rasi, ouale, sare, piper, boia, vegeta si usturoiul zdrobit. Amestecam bine, apoi modelam chftelutele si punem deasupra cartofilor. Punem putin ulei pe fiecare chifteluta, adaugam un pahar de apa peste cartofi, apoi acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade.

Lasam pentru 40 minute, apoi dam folia jos, lasam sa se rumeneasca chiftelutele pe ambele parti, le dam la o parte si lasam si cartofii sa se rumeneasca. Cand sunt gata se poate servi cu chiftelutele linga si o salata asortata.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste cu salata linga sau muraturi asortate

2

Lasam cartofii sa se rumeneasca bine si apa sa se evapore

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu chiftele la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

15.10.2013, 09:07

multumesc Bunica

babi5 1

15.10.2013, 09:08

Mihaela11_jo multumesc mult este foarte buna papica ,dar daca pui oregano ,atentie cit pui foarte putin fiindca amaraste ..

bianca92 1

15.10.2013, 09:54

Gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe uriaşe cu ouă de prepeliţă