Cartofi la cuptor cu usturoi si marar

de robert_b in Mancaruri de legume, 17 Iul 2021 | 2880 vizualizari

 

O garnitură delicioasă, care poate fi pregătită uşor. Cartofii pregătiţi astfel sunt mai gustoşi şi mai sănătoşi decât cei prăjiţi. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3-4 căţei de usturoi
  • câteva fire de mărar proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură cu mălai
  • puţină boia dulce
  • puţin cimbru
  • puţin oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu usturoi si marar:

Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline, mălaiul, boia de ardei, cimbru, oregano, sarea şi piperul. Se aşază cartofii condimentaţi într-o tavă. Cartofii nu trebuie să fie suprapuşi, ci ei trebuie aşezaţi într-un singur strat. Eu i-am înghesuit puţin. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor, la 180 de grade C pentru 30 de minute. După 30 de minute, se îndepărtează folia şi se întorc cartofii şi pe celelalte părţi. Tava se pune din nou la cuptor pentru încă 15 minute sau până când cartofii sunt bine rumeniţi. La final, se adaugă usturoiul pisat şi mărarul tocat fin. 

TIPS-URI

1

Pot fi adăugate şi alte condimente, după gustul fiecăruia.

2

Alături de cartofi puteţi folosi şi alte legume, precum morcovi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu usturoi si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata