Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 26 Iul 2013 | 14258 vizualizari

 

As manca cartofi copti non stop! Daca pun peste ei si putina smantana cu usturoi ...chiar nu ma pot opri. Ce m-am gandit eu...ia sa fac niste cartofi umpluti, ca asa simpli... am tot facut. Dar, sa nu mai lungesc vorba si sa va spun cum se fac, ca poate va este pofta. :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi medii;
  • 250 gr. kaiser afumat/bacon;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 6 catei de usturoi;
  • 1 lingura cu ulei;
  • 150-200 gr. cascaval ( de preferat afumat);
  • 2-3 linguri cu ciupercute din conserva (tocate marunt);
  • 1 lingurita pasta de rosii/bulion;
  • sare;
  • piper;
  • putin cimbru;
  • apa (pentru fiert cartofii)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval:

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem umplutura.

Scurgem apa, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.

Cum pregatim umplutura:

Tocam marunt ceapa. Afumatura o taiem bucatele mici. Tocam  marunt ciupercutele.

Punem lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa, afumatura si ciupercutele. Amestecam usor si lasam sa se rumeneasca.

Potrivim de sare, piper, cimbru, adaugam lingurita de pasta de rosii si amestecam. Pisam cateii de usturoi si ii adaugam in momentul in care am oprit focul.

Cum montam preparatul:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem pe lungime in jumatate si ii scobim usor mijlocul cu ajutorul unei lingurite.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cartofii cu scobitura in sus.

Umplem fiecare cartof cu umplutura. Presaram peste fiecare cartof cascaval ras.

Punem cartofii la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Sunt foarte buni cu putina smantana amestecata cu usturoi pisat si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kumpir- Cartof umplut