Cartofi umpluţi cu ciuperci

de alisa92 in Mancaruri de post, 11 Mar 2014 | 8743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 7-8 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 lg muştar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluţi cu ciuperci:

Pregătirea cartofilor:

Se spală foarte bine cartofii şi se freacă cu un burete abraziv, până rămâne coaja curată. Se ung cu ulei de măsline şi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt(în lipsa ei, eu am picurat ulei şi am presărat făină pe fundul tăvii, ca să nu se lipească cartofii). În aprox. 60 de minute îi testăm cu o furculiţă - sunt copţi atunci când furculiţa intră în ei cu uşurinţă. După ce se răcoresc puţin, tăiem căpăcelele şi îi scobim înăuntru, lăsând foarte puţin miez pe coajă. Miezul scobit se pune într-un bol şi se pasează. 

Pregătirea ciupercilor:

Spălăm ciupercile şi le tăiem cubuleţe mici. Ceapa şi pătrunjelul se toacă foarte mărunt. Se pun 3 linguri de ulei de măsline in tigaie la incins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă 2 minute la călit. Adăugăm ciupercile şi mai lăsăm 5 minute pe foc - timp în care adăugăm şi condimentele(sare şi piper după gust).

Luăm compoziţia de pe foc şi o adăugăm peste bolul cu miez de cartofi. Tot acolo adăugăm şi pătrunjelul tocat şi doua linguri de muştar şi amestecăm până compoziţia devine omogenă. 

Se pune compoziţia în cartofii scobiţi şi se mai adaugă 15 minute la cuptor pentru a se rumeni uşor. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pot fi serviţi pe pat de salată verde sau alături de o salată de legume proaspete

2

Din lipsă de salată, eu am servit cu roşii cherry aromate, stropite cu ulei de măsline, lămâie şi sare pentru gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluţi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, cimbru si rozmarin