Cascaval de casa

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 30 Sep 2016 | 8269 vizualizari

 

Produsele de casa sunt cele mai bune! asa ca daca aveti rabdare va invit sa incercati si cascavalul de casa!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 l lapte
  • 100 gr. cas de oaie sarat dupa gust (desi cred ca iese foarte bun si fara cas)
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • o lingurita rasa de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

- se pune laptele la fiert
- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute

- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore

- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si maruntite ca sa nu ramana cocoloase - bucati mai mari de branza (pentru operatiunea aceasta se poate folosi si masina de tocat carne)

- intr-o cratita (eu am folosit o cratita cu fund dublu ca asa am gasit in mai multe retete de pe net, dar sincer nu stiu ce s-ar fi intamplat daca foloseam una simpla) se topeste untul
- peste untul topit, se adauga oul si amestecul de branza si se lasa focul la mic, amestecandu-se continuu pana cand branza se topeste, se dezlipeste de pe oala si se intinde ca o guma - la mine operatiunea a durat cam 20 de minute - cica nu trebuie subtiat foarte tare amestecul de branza ca apoi riscati sa nu se mai intareasca

- cand amestecul de branza a ajuns la consistenta necesara (ca in poza de mai sus), se ia oala de pe foc si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
- se amesteca foarte bine 2-3 minute, se toarna intr-o forma (eu am folosit doua castronase mici) si se lasa  la racit 

- cand s-a racit poate fi servit cu multa pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa