Castraveti in otet pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 25 Iul 2015 | 17081 vizualizari

 

Va dau o reteta buna pentru castraveti. Eu tin borcanele in balcon in soare si caldura si tot sunt buni, chiar si dupa un an de cand i-am bagat.
Am avut 1,5 kg castraveti de gradina si au iesit 4 borcane de 800 g, dar va dau reteta pentru un borcan de 800 g. Daca vreti sa ii bagati in borcane mai mari, calculati cat zahar si cata sare trebuie la capacitatea acelui borcan. Iar lichidul il prepar putin cate putin ca sa nu ramana nefolosit si sa il arunc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 800 g:
  • doua linguri zahar;
  • o lingura rasa cu sare grunjoasa;
  • cateva boabe de mustar;
  • cateva boabe de piper;
  • 5-6 rondele de morcov;
  • cateva felii de ceapa;
  • castraveti;
  • 2-3 crengute de marar;
  • o parte otet de Topoloveni + 3 parti de apa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet pentru iarna:

Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata).

Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.

Se spala mararul, se toaca marunt si se pune deasupra castravetilor.

Apa si otetul se amesteca intr-un vas separat , apoi se toarna peste castraveti pana cand se umple borcanul. Se capaceste bine si se intoarce cu josul in sus si se zdruncina borcanul pentru a se dilua sarea si zaharul. In acelasi timp se verifica sa nu curga lichidul pe langa capac si ca acesta sa fie insurubat bine.

Se pune un prosop intr-o cratita, se pun borcanele in ea, apoi se pune apa pana aproape de gura borcanelor, se pune cratita la foc si se fierb pana cand castravetii isi schimba culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se pun in camara sau pe balcon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate (reteta Motan)