Castraveti murati pentru iarna

de Constelatialeu in Muraturi, 9 Sep 2016 | 20578 vizualizari

 

Pe langa cei de tip bulgaresti pe care-i pun an de an, pun si in saramura, ca sunt tare buni la mancarica de castraveti.

 

INGREDIENTE

  • castraveti cca 2,5 kg
  • tije de marar uscat
  • morcov 2-3 mai lungi, i-am taiat pe lungime
  • hrean tije lungi, 4-5 la borcan
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • seminte de marar
  • catei de usturoi
  • ardei iute 2-3 bucati
  • Pentru saramura
  • la 1 litru de apa o lingura plina cu sare grunjoasa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati pentru iarna:

Mai intai pregatim toate ingredientele, spalam castravetii, curatam usturoil, morcovul, hreanul. Morcovul si hreanul le-am taiat pe lungime. Intr-un bol amestecam boabele de mustar, de piper si semintele de marar. Ne apucam sa facem saramura, eu am avut 2 borcane unul de 2 l si unul de 1 l, am avut nevoie de 2 l de saramura. Am pus 2,250 l apa si 2 linguri cu varf de sare grunjoasa si am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote si sarea sa se topeasca. Dupa ce a fiert tragem de pe foc si lasam sa s elinisteasca timp in care asezam castravetii in borcan. Pe fundul borcanului am pus cateva tije de marar uscat si jumatate din condimente, apoi am inceput sa umplu cu castraveti, printre ei am asezat hrean, ardei iute, morcov si catei de usturoi, dupa ce am umplut bine borcanele am pus si restul de condimente, am asezat borcanele pe niste suporturi metalice si am turnat saramura fierbinte. Am acoperit borcanele cu o patura si le-am lasat sa se raceasca pana a doua zi, cand le voi depozita in camara sau beci, dupa caz. Vor fi gata de mancat in cca 5-6 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

CameliaR 1

10.09.2016, 10:42

Imi place reteta. La anul cred ca pun si eu.

mirela0911 1

10.09.2016, 10:43

Cei mai buni la iarna!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveți bulgărești