Ceafa afumata (de casa )

de mihaelar63 in Mezel de casa, 28 Iun 2010 | 16849 vizualizari

 

am observat ca la intalnirile de la gradina cat si acasa mult mai apreciate sunt aperitivele si produsele ,, productie proprie '' [ incerc sa ,, ocolesc'' cat se poate , conservantii , E-urile si alte bidiganii nenumite si nestiute din mezelurile preparate pe scara industriala .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ceafa afumata de porc [ aprox. 1.5 kg , de la tara, preparata de soacra]
  • 1 ceapa
  • 2 frunze dafin
  • frunzulite cimbru
  • frunzulite marar
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 1/2 lingurita boabe ienibahar 
  • boia rosie de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 1 l apa
  • 1 l  zeama acra de varza [ moare]
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa afumata (de casa ):

  1. ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .
  2.  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .
  3.  ceafa se scurge de zeama ,
  4.  cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat .
  5. se feliaza doar dupa ce s-a racit sau  cand se consuma .

TIPS-URI

1

nu se fierbe in oala sub aburi , zeama de varza ,, da pe dinafara ''

2

se poate prepara astfel ,si cotlet sau pulpa afumata de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa afumata (de casa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

29.06.2010, 16:22

multumesc tuturor ma gandesc sa incerc si cu piept de pui sau curcan afumat

elena1988 1

08.02.2011, 13:43

adry88 1

04.06.2011, 10:26

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza