Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 28 Noi 2021 | 4589 vizualizari

 

 Acum ca este  ceva mai recea afara , am dat drumul la  sezonul de gatit la cuptor !!! Am dorit o friptura cu ceafa de porc , dar nu foarte complicata,modul de preparare sa nu ia din savoarea carnii  . Carnea este de foarte buna calitate  din porc crescut la curte cu hrana eco-bio !!! Am portionat ceafa in felii mari si generoase . Asa este cand ai ceafa ta !!!!

 

INGREDIENTE

  • 800 grame -4 felii ceafa de porc de casa
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 4 catei usturoi - din gradina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de salvie uscata -din gradina
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 fulgi chilli macinati
  • 1/2 lingurita mix italian - oglio , alio , peperoncino
  • 1 ardei iute rosu
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor:

  1.  Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  .
  2. Daca faceti din timp aceasta operatiune , pastrati carnea la rece . Va fi mai gustoasa
  3.   Cartofii se curata , se spala si se taie in felii , pe lungime .
  4.  Condimentati cartofii cu care ,  cealalta parte de usturoi pisat si mixul italian .
  5.  Presarati cartofii cu amidon .  Distribuiti cartofii in tava  unsa cu putin ulei .
  6.   Deasupra asezati bucatile de carne condimentata .
  7. Dati tava la cuptor aproximativ o ora pana cand cartofii si carnea se rumeneste .
  8. Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .
  9. Din cand in cand   mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime . 
  10.   La sfarsit  dati prospetime  si culoare preparatului cu  rondele de ardei iute si patrunjel verde .
  11.  Serviti ceafa cu cartofi cat este calda alaturi de muraturile preferate . Noi am avut varza murata de la borcan .
  12.     Pofta mare !!!!
  13.  

TIPS-URI

1

Din cand in cand mutati si intoarceti ceafa de porc pentru a elibera peste toti cartofii grasime.

2

Nu este nevoie de ulei sau alte grasimi . Ceafa va ellibera suficienta grasime necesara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu salvie si cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la tigaie