Ceapa umpluta cu icre de crap

de Julie in Salate, 20 Aug 2010 | 6722 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cantitatile pentru salata de icre ar fi urmatoarele:

  • 1 lingura de icre de crap
  • 600 ml ulei ( sau mai mult)
  • cateva picaturi zeama de lamaie

Este recomandat ca sa se bata intr-un bol nemetalic , cu o lingura din lemn.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta cu icre de crap:

Cuconul Costache Labusca povesteste lui Mihail Sadoveanu, prietenul sau intr-ale pescuitului, despre crap:

"  Trebuie sa stii, coane Mihaita, ca dintre toti pestii, eu mai ales pe crap il urmaresc. Poti fi incredintat ca in apele noastre nu se gaseste alt peste mai bogat si mai savuros. Crapului nu-i trebuie maioneze si alte sosuri , pe care le poti manca si cu iasca ori cu surcele...crapul ti se infatiseaza cu cinste si cu dreptate. Iti face cucoana Zoe un bors de crap , si-ti ofera  sa zicem - capul. Partea aceasta a altor pesti , o zvarli ca nedrebnica, pe cand capul de crap are sa-ti procure cea mai mare placere prin delicatetea lui, daca stii sa-l desfaci, daca stii sa-l mananci si daca esti in stare sa-l  apreciezi ca amator de bucate alese. Este imprejurarea sa intrebuintezi o zicatoare a prostimii:  ca-ti lasa gura apa, cand vezi asa ceva si cunosti ce te asteapta!
   Apoi iti voi vorbi despre:  crap la protap. Pot sa-ti mai spun si despre o mancarica cu ceapa alba: dulceata si bunatatea ei sunt mai presus de orice critica. In sfarsit, crapul fript inr-o tingire de arama, pe varza si-ntre tomate, intr-un cuptor bine infierbantat....
eu am fost atat de entuziasmat de aceasta mancare incat i-am scris si versuri!

 Cat despre icrele de crap  - sunt deasupra celor de stiuca, chiar si a celor negre! Numaidecat asemenea salata trebuie cu randuiala facuta, dupa alta vorba inteleapta:   adica sa toarne untdelemnul un chior,  sa picure lamaia un zgarcit  si sa le bata un nebun!   "

 Va recomand sa tineti cont de sfatul conului Costache si sa pregatiti salata din icre de crap intocmai. Va iesi o salata extraordinara!  Cu cat o vei bate mai mult ..."ca un nebun"  cu atat va iesi mai pufoasa si mai aratoasa!   ;)  Si daca o asezi apoi intr-o ceapa desfacuta de camasile ei , taiata cu cutitul in zigzag,  si o decorezi si cu o frunza de patrunjel ...numai laude vei primi . Si sigur vei gasi pe cineva sa faca si niste versuri salatei tale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu icre de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui