Chec alb-negru

de oana1993 in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 4156 vizualizari

 

Primul meu chec....a fost foarte reusit...s-a mancat foarte repede.Fara galbenus de ou.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri de ou
  • 12 linguri faina
  • 16 linguri ulei
  • 4 cacao
  • 16 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • ciocolata amaruie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb-negru:

In albus adaugati sarea,bateti albusul spuma,adaugati zaharul.

Dupa ce devine ca o spuma pentru bezea,adaugati uleiul ,adaugati faina si praful de copt,amestecati usor,dupa care impartiti aluatul obtinut jumate/jumate.

Intr-o jumatate de aluat adaugati cacaoa si ciocolata amaruie taiata bucatele,in cealalta jumatate adaugati zeama de lamaie,stafidele si esenta de vanilie.

Intr-o tava de chec puneti hartie de copt,adaugati aluatul alb dupa care in valuri cel negru.

Il lasati la 160 de grade in cuptorul incalzit.timp de 1 ora jumatate,2 ore...Asa l-am lasat eu,,,a iesit foarte bun...nu e genul de chec sfaramicios..e E foarte usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

17.02.2016, 20:28

La multi ani!

Gheorghita_T 1

17.02.2018, 08:32

La multi ani!

Spiridus 1

17.02.2018, 13:48

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melc umplut cu gem