Chec cu nuca si portocala

de Florin A in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 2609 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 cesti cu faina
  • o ceasca cu ulei
  • o ceasca cu lapte
  • 100 gr cacao neagra
  • o pastaie de vanilie
  • 200 gr miez de nuca macinata
  • doua cesti cu zahar (sau dupa gust)
  • coaja rasa si sucul de la doua portocale
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si portocala:

Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul.

Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si laptele (putin cate putin fiecare, amestecand continuu).

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua.

Se mixeaza pana la omogenizarea completa.

Se incorporeaza miezul de nuca macinat si se amesteca usor.

Se toarna compozitia intr-o forma de copt, unsa in prealabil cu putin ulei sau unt.

Se coace la 160 de grade C, pentru 45 de minute aproximativ. (Se testeaza cu o scobitoare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuci si ciocolata