Chec cu visine

de Bucataras Medi in Dulciuri, 3 Iul 2012 | 8999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 9 linguri cu zahar(6 pentru aluat si 3 pentru visine)
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • o cana si jumatate cu visine fara samburi
  • zahar pudra( pentru pudrat)
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine:

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam  cat timp ne ocupam de aluat.

Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri  de zahar  si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine. Separat, albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .

Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie. Impartim  compozitia  in doua si in una din ea  se adauga cacao .Amestecam bine.

Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).

Ungem o  tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt  ,  adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .

Se da  la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Merisor 1

15.07.2012, 17:27

wooooow cum arataaaaaa!!!!

annya 1

13.01.2013, 18:36

Ce super arata !!

pity19 1

15.04.2014, 10:29

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu visine