Chec marmorat

de Ina in Dulciuri, 2 Oct 2010 | 16735 vizualizari

 

Pentru ca Medi' n-a vrut sa-mi faca unul cu multa nuca, mi-am facut singura :P

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 14 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu ulei ( eu pun la ochi... )
  • 10 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • o esenta rom
  • doua lingurite cu cacao
  • miez de nuca ( cca. 80 g )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

 

     Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam in continuare, apoi  pe rand, uleiul, 8 linguri cu faina ,  praful de copt si esenta de rom.

     Oprim  din aceasta compozitie o ceasca, adaugam cele doua lingurite cu cacao si omogenizam.

     In restul compozitiei mai adaugam doua linguri cu faina si mixam in continuare.

     In tavile unse cu ulei si tapetate cu faina turnam in mod egal compozitia de chec. Imprastiem cu grija compozitia cu cacao, pe toata suprafata compozitiei galbene, apoi rasucim o lingura prin blat pentru a marmora checul frumos. Presaram bucati de nuca pe toata suprafata blaturilor  si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 40-45 minute.

    Cand blatul se desprinde usor de pe marginile tavii, checul e gata. Il scoatem din tavi, il pudram cu zahar  si-l putem servi.

     

 

TIPS-URI

1

e bine ca toate ingredientele sa fie pastrate la temperatura camerei inainte de prepararea checului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz