Cheesecake cu lamaie si ananas

de Corina27 in Torturi, 20 Mar 2011 | 8239 vizualizari

 

Un tort extraordinar de bun si foarte usor de facut.
Eu cu siguranta o sa mai repet reteta.
Sursa: Laura Adamache blog.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru o forma de 28 cm  

  • 200 gr piscoturi
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar

  Ingrediente pentru crema de lamaie  

  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 10 gr gelatina
  • 4 linguri de apa
  • 6 linguri de apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 150 gr ananas
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si ananas:

Pentru blat mixam piscoturile, untul si zaharul si amestecum il punem intr-o forma de tort cu pereti detasabili cu diametru de 28 cm.

Presam bine cu o lingura sau cu mana si dam la frigider pana e gata crema.

 Pentru crema: mixam ricotta cu mascarpone, zaharul si esenta de vanilie. Cand amestecul este o crema adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.

Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pentr 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.

Intre timp, mixam frisca pana se intareste. Adaugam im crema gelatina si frisca si amestecam usor.

Intindem 3/4 din crema peste blat, adaugam bucatelele de ananas si apoi restul de crema.

Lasam tortul la frigider 2-3 ore.

 

Ornam cu ciocolata rasa si servim.

TIPS-URI

1

reteta era cu mure, eu nu am avut dar merge si cu ananas sau ce fructe va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe exotice