Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!

de Angelina_Elena in Prajituri, 6 Apr 2013 | 7394 vizualizari

 

Iata-ma ajunsa la reteta cu numarul 200! Vreau sa va spun cat de mult ma bucur ca in urma cu 1 an si 9 luni am intrat in frumoasa comunitate a bucatarasilor veseli, priceputi si frumosi! Imi sunteti tare dragi, ma bucur ca existati si ca faceti parte din viata mea!:X Pentru reteta m-am inspirat de la Teo(´s kitchen), e cel mai delicios si cremos cheescake mancat vreodata de mine!:X

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
Umplutura:
  • 700 g crema de branza(gen Philadephia)
  • 250 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Sos de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!:

Crema de branza de la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa.

Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana.

Dupa ce smantana este bine incorporata, adaugam rand pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si putin ulei, asezam foaia de aluat, apoi turnam compozitia de branza.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana cand cheesecake-ul nostru face o crusta aurie(posibil sa crape putin ca si al meu).

Dupa ce s-a racit se da la frigider.

Sos de capsuni: Spalam capsunile si le taiem cubulete.

Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul peste ele si le lasam sa fiarba la foc mic, pana obtinem un sos.

Eu am pus sos pe fiecare bucata de cheesecake in parte.

Un adevarat deliciu!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

In locul capsunilor putem sa folosim afine, zmeura sau cirese.

2

In cuptor cheesecake-ul se umfla, iar cand se raceste se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de capsuni - reteta nr.200!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
New York cheesecake cu capsuni