Chifle negre cu seminte si pasta de masline

de Valclaudia in Piine, 17 Iul 2015 | 3869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 linguri faina de in
  • 2 linguri faina neagra
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri seminte de susan
  • 2 linguri seminte de in
  • 3 linguri pasta de masline (din comert, la borcan am avut eu)
  • 200 gr. tarate de ovaz
  • 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc...)
  • 4 linguri ulei de masline
  • apa calduta, cca 350 ml-400 ml dupa nevoie
  • pentru uns: 1 lingurita cu varf faina 650 + 4 linguri apa
  • seminte de canepa si sare fina de presarat peste chifle
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle negre cu seminte si pasta de masline:

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.

Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.

Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.

Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.

Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l desprinde de pe maini il vom framanta cu 4 linguri ulei de masline.

Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, acoperit.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Aszam in tava hartie de copt, apoi impartim aluatul in 8, modelam dupa inspiratie chiflele, apoi le ungem cu amestec de apa cu faina, presaram sare fina si seminte de canepa.

Dam tava la cuptor pana se rumenesc chiflele (eu le-am tinut in jur de 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle negre cu seminte si pasta de masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase cu seminte