Chiftele de vinete

de katty in Mancaruri de post, 1 Apr 2021 | 6724 vizualizari

 

Daca tineti post si mai aveti vinete coapte prin congelator aceasta poate fi o idee.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr vine coapte si scurse bine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 linguri faina alba
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete:

Vinetele coapte si scurse foarte bine le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Tocam ceapa si usturoiul fin si le adaugam peste vinete. Adaugam sare, piper dupa gust si faina de naut. Omogenizam bine compozitia. Luam din compozitie si formam in maini bile cat mai egale. Punem faina de grau intr-o farfurie si tavalim bilele de vinete prin ea. Le asezam pe un tocator, dupa ce le-am aplatizat usor. Punem ulei intr-o tigaie si il incintam. Prajim chiftelele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Scoatem chiftelele pe hartie absorbanta.  

TIPS-URI

1

puteti adauga in chiftele patrunjel sau alte verdeturi dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ghebe - Reteta gustoasa de post