Chiftele rotunde la cuptor

de Patricia Iordache in Mancaruri cu carne, 19 Apr 2013 | 7942 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de chiftele pe blog-ul Sava Laura. Au iesit minunate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne tocata (vita si porc);
  • 1 ceapa mare;
  • 2-3 catei usturoi;
  • 1 lingura cu varf de pesemet;
  • 1 ou;
  • sare;
  • piper;
  • putina boia dulce/picanta (cum va place)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele rotunde la cuptor:

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sare, piper si adaugam putina boia.

Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca.

Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam chiftelele la cuptor, la 200 grade pana se rumenesc.

Se desprind usor de pe hartia de copt si se papa.

Din aceeasi compozitie putem prepara chiftele prajite in ulei.

TIPS-URI

1

puteti adauga si putina verdeata tocata in compozitia de chiftele (daca va place);

2

eu le-am servit cu piure de cartofi si ketch-up de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele rotunde la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.04.2013, 20:34

Foarte bune si mult mai sanatoase decat cele prajite

mimo 1

01.09.2013, 12:37

le voi face la amiaza si va spun ce parere au avut invitatii mei dar mie imi plac.

Patricia Iordache 1

02.09.2013, 14:05

Mimo, ma bucur ca-ti plac. Invitatilor le-au placut? Ma bucur ca ai trecut pe la retetele mele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
piept de pui la cuptor