Chiftelute cu sos alb

de gaby_duceag in Vita, 8 Apr 2013 | 20381 vizualizari

 

O retete deeeeelicioasa pe care am preluat-o de la Bucatarese Vesele si pe care-o voi prepara de-acum destul de des pentru ca mi-a placut mult, mai mult decat varianta chiftelutelor in sos tomat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftelute
  • 500 gr carne tocata (eu am pus de vita dar si o bucata de slanina afumata, tocata; puteti pune si carne de porc, pui)
  • 2 cartofi
  • o felie de paine
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • ceapa verde - 2-3
  • faina
  • ulei
  • Pentru sos (sos Bechamel)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • putina nucsoara
  • 40 gr unt
  • 100 ml smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare, piper
  • telemea de vaca (eu am pus si putin cascaval)
  • sare, piper
  • +
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos alb:

Ceapa curatata si spalata o tai rondele si o calesti doua minute in ulei. Cureti cartofii spalati si-i dai pe razatoare. Painea o inmoi in lapte rece apoi o storci bine in mana.

Amesteci intr-un  bol carnea tocata, slanina tocata, patrunjelul verde, ceapa scursa de ulei, cartoful, ouale si omogenizezi bine. Dai la rece pentru 10-15 minute apoi cu mainile umede formezi chiftelute pe care le treci prin faina apoi le prajesti pe ambele parti pana sunt rumenite frumos. Le lasi la loc cald si prepari sosul.

Topesti intr-un vas untul, adaugi faina si amesteci si calesti 2-3 minute. Adaugi treptat laptele, putin cate putin , sa nu faca cocoloase si lasi la fiert la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara. Adaugi smantana.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezi chiftelele, pui bucati de branza si torni sosul Bechamel.

Bagi vasul la cuptor (cuptorul preincalzit) pentru 20 minute, scoti vasul, pui zeama de lamaie si patrunjel verde tocat si bagi inapoi la cuptor pentru 10 minute.

Servesti cu piure, orez, sau ca atare, cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii