Chiftelute cu sos aromat

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2014 | 2624 vizualizari

 

Chiftelutele sunt tare bune ,noua ne plac mult si de aceasta data am ales sa le fac cu un sos aromat cu busuioc proaspat cules din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata
  • 3 oua
  • 5 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura ceapa alba
  • sare
  • piper
  • marar
  • Pentru sos :
  • 1 catel usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras mic verde
  • 1 ardei gras mic rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 frunze busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos aromat:

Incepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider.

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati cuburi vor fierbe mai repede) .Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca.

Ceapa o spalam si o tocam marunt.

Punem intr-un bol carnea tocata ,ouale intregi,cartofii fierti si zdrobiti,ceapa,usturoiul curat si zdrobit ,marar si la urma potrivim de sare si piper.Amestecam foarte bine ingredientele si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.

Dupa acest timp,facem din compozitie chiftelutele,le prajim pe ambele parti in ulei bine incins.Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Separat spalam ardeii , ii curatam de seminte si ii tocam marunt.

Punem o tigaie la foc potrivit.Calim usturoiul,ceapa si ardeii in putin ulei.Cand legumele s-au calit adaugam sucul de rosii,condimentele si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.

Spre final adaugam frunzele de busuioc spalate .

Servim chiftelutele impreuna cu sosul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sutzukakia Smyrneika