Chiftelute cu sos de rosii

de simona72 in Vita, 10 Iun 2013 | 8081 vizualizari

 

Nu le-am mai facut de muuuult timp chiar daca sunt printre preferatele lui Bogdan. Le-am vazut la Timea si uite asa mi-a facut pofta sa le fac....

 

INGREDIENTE

pt chiftele:

  • 700-800 gr pulpa de vitel
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 2-3 felii de paine veche de 2-3 zile
  • patrunjel verde
  • 1 cescuta lapte
  • 1/2 lingurita amestec de condimente garam masala
  • un virf lingurita boia afumata
  • 2-3 linguri pesmet

pt sos:

  • 1 cutie suc de rosii
  • 1 cutie rosii in suc de rosii
  • 2 linguri pasta de gogosari(productie proprie)
  • un virf de lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Carnea se spala si se curata de pielite, se taie cubulete si se da prin robot sau prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul. Se adauga condimentele peste carne, ouale(prima oara am pus doar un ou si a mai fost nevoie de unul), patrunjelul tocat marunt, feliile de paine inmuiate in lapte si scurse, rupem bucatele mici paine si o punem peste celelalte ingrediente.

Amestecam  cu mina toate ingredientele sa se incorporeze bine.

Cu mainile umede facem bilute pe care le dam prin pesmet si le punem in tava tapetata cu hirtie de copt. Dam chiftelele la cuptorul incins la 170-180 grade pt 25-30 minute. Facem sosul amestecind toate ingredientele pt sos, rosiile eu le-am taiat cuburi pt ca am vrut sa se simta putin, sa nu fie de tot zdrobite, am potrivit dupa gust de sare, piper si ardei iute. Am pus sosul pe foc si l-am lasat sa fiarba 5 minute. Am pus chiftelele in sos si le-am dat la cuptor pt 10 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se pot servii cu piure da cartofi, simple s-au cu muraturi

2

se pot fierbe niste paste si obtineti paste cu sos de rosii si chiftelutze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb