Chiftelute cu sos si taitei de casa

de RuxyRux in Pui, 19 Mar 2013 | 34059 vizualizari

 

O mancare foarte foarte gustoasa, preferata copiilor mei :), se prepara relativ usor, chiftelutele se coc la cuptor, sosul de legume si rosii da un gust deosebit de bun iar taiteii de casa fac diferenta...incercati ca merita! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti mari de pui dezosati
  • o ceapa maricica
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Sosul:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri pasta de gogosar
  • 1 cana de suc de rosii( ideal facut in casa)
  • 75 ml vin alb dulce
  • 2 foi de dafin
  • cate un praf din urmatoarele condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • turmeric
  • sare
  • piper alb
  • 1 bol de taitei de casa
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos si taitei de casa:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare.

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele.

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se pun morcovul ras si ceapa tocata si presarata cu putina sare, apoi doua trei linguri apa cat sa nu se caleasca,  doar sa se inabuse. lasam doua trei minute la foc mic. Se adauga 3 linguri pasta de gogosari( ardei) si se pun aproximativ doua pahare de apa si condimentele. Se tine vasul la foc mic aproximativ 7 minute apoi se toarna sosul peste chiftelute in tava. 

Le punem la cuptor la 200 de grade in jur de 30 de minute, apoi le vom scoate si vom turna sosul de rosii, , taiteii fierti si scursi, un pahar de apa( in care am fiert taiteii), vinul si potrivim gustul de sare si piper. Daca avem nevoie de mai mult sos vom turna tot din apa de la taitei( amidonul va lega bine sosul)

Bagam din nou la cuptor pentru maxim 20 sau 25 de minute. Scoatem si servim dupa dorinta! 

TIPS-URI

1

Se pot servi cu parmezan deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos si taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parjoale de pui cu sos de rosii