Chiftelute de conopida

de anca_rm in Mancaruri de legume, 20 Oct 2017 | 6987 vizualizari

 

Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne?
Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider.
Daca va plac lactatele si sunteti fan branza, atunci se poate adauga in ele branza razuita.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr conopida
  • 1 ceapa
  • 1 ardei copt
  • 2 morcovi (aprox 300 gr)
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de conopida:

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.

Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.

 In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).

Am golit conopida intr-un castron, iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.

Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.

Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).

Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.

Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.

 

Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.

 

 

TIPS-URI

1

adaugati aromele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ardei si cascaval