Chiftelute de dovlecei

de Ruxi92 in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 4084 vizualizari

 

Iata una dintre mancarurile mele preferate. Se fac foarte usor si sunt foarte gustoase. Enjoy! :)

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei potriviti ca marime
  • 1 ou
  • branza
  • faina cat cuprinde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:

Se curata si se spala foarte bine legumele, apoi se da fiecare in parte pe razatoare.

Atentie! Dupa ce sunt dati pe razatoare, dovleceii trebuie storsi foarte bine de apa.

Se adauga oul, condimentele, branza si faina si se amesteca pana cand are o consistenta groasa la fel ca smantana foarte grasa.

Se pune o tigaie cu ulei pe foc. Cand s-a incins uleiul, se pune, cu o lingura, compozitia la prajit. Cand s-au rumenit pe o parte, se intorc si se lasa pana se rumenesc si pe parte cealalta.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a se scurge excesul de ulei.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru a nu ramane crude la mijloc, chiftelutele trebuie sa fie subtiri

2

Atentie sa nu ramana compozitia apoasa pentru ca se vor lipi la prajit

3

Se pot face si la cuptor, pentru o varianta mai sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

17.09.2015, 20:36

Bun venit la noi

MotanLaOale 1

18.09.2015, 08:39

Ruxi92 1

22.09.2015, 11:22

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor