Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

de simona72 in Oaie, 3 Mai 2016 | 3821 vizualizari

 

Ador bucataria turceasca. Nu este o reteta turceasca, este o reteta cu influente turcesti. Am folosit carne de miel, mirodenii, le-am dat forma de chiftelute si mititei, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt in cuptor. As fi vrut sa le prajesc la gril sau la gratar dar conditiile nu au fost prielnice de aceasta data…

 

INGREDIENTE

1 kg carne de miel (pulpa, de be burta)

  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline extravirgin
  • Sare roz
  • Mirodenii dupa gust: piper proaspat macinat, sumac, chimen, chimion, amestec de condimente pentru kebab (aproximativ ½ lingurita din fiecare)
  • Pentru garnitura:
  • 1 kg cartofi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Boia afumata
  • Pentru sos:
  • 200 gr iaurt gras grecesc
  • Sare roz si piper proaspat rasnit
  • ¼ castravete Fabio
  • 1 lingurita menta uscata
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • In plus: salata rucola
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta:

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul, usturoiul, piperul, se pun in mojar si se piseaza. Se adauga amestecul de mirodenii pisate la carnea tocata, plus sarea, uleiul, ceapa rosie tocata marunt si amestecul de mirodenii pentru kebab. Se amesteca cu mana compozitia. Se adauga 50-70 ml apa fierbinte, se framanta din nou carnea si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se formeaza cu mainile umede chiftele si/sau mititei. Se pun in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute.

Cartofii se curata de coafa si se fierb de jumatate in apa cu sare. Se strecoara de apa fierbinte cartofii, se pun langa carnea care a stat la cuptor 20 minute, se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, sare, piper proaspat rasnit, boia afumata si se amesteca. Se mai da la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cartofii sunt usor rumeni.

Pentru sos: castravetele se spala, nu se curata coaja, se taie in jumatate pe lungime, apoi in sferturi. Se taie partea cu seminte, restul de castravete se taie cubulete. Se pune castravetele taiat intr-un castronel, se adauga restul de ingrediente si se amesteca. Se asezoneaza dupa gust.

Se servesc chiftelele impreuna cu cartofi, salata rucola, iar peste salata sos de iaurt cu menta.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

03.05.2016, 21:55

ce apetisant arata

mihaelar63 1

06.05.2016, 00:53

Ce bine merge sosul cu chiftelutele s

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 00:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor