Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

de laura_n in Pui, 11 Oct 2013 | 12781 vizualizari

 

M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :))))
asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!

 

INGREDIENTE

  • 600 - 800 gr carne tocata pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 4 lg pasta tomate
  • sare cu condimente
  • cateva rosii uscate conservate, cu capere
  • 3 lg ulei masline
  • 400 ml supa de pui
  • o cutie spatzle
  • boia dulce/ iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei):

Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.

Incingem 2 lg ulei masline intr-o tigaie si punem chiftelutele si rosiile uscate. Lasam un pic sa se rumeneasca, le intoarcem si adaugam supa de pui. Condimentam cu un pic de sare, boia, pasta de tomate si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte si scade zeama, oprim focul silasam un pic acoperite cu un capac.

Taiteii ii punem la fiert intr-un vas cu apa si un varf de cutit sare. Sunt fierti cand se umfla si se ridica la suprafata.

Servim o portie de chiftelute in sos, garnitura de taitei si castraveti in otet sau dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

sunt grozavi acesti taitei.

3

nu tineti mult la fiert taiteii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb de cascaval