Chiftelute marinate

de mirela0911 in Porc, 22 Aug 2021 | 3962 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Pentru aceasta reteta am tras putin cu ochiul in curtea Oanei, doar ca ea le-a facut la Crock Pot, eu am ales sa le pregatesc la cuptor. Foarte bune au iesit. Multumesc pentru inspiratie, Oana! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. chiftelute:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 morcov mai mic
  • 1 cartof mai mic
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • patrunjel verde tocat

Pt. sos:

  • 2 rosii mari, zemoase
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lg otet balsamic
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt zahar
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml apa
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crengura rozmarin
  • 2 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se storc bine cartofii si se pun peste carne. Se da pe razatoare si usturoiul sau se piseaza. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune oul, patrunjelul tocat si pesmetul. Se amesetca bine folosindu-ne de mana. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia, se formeaza bilute potrivite. Se pun pe o farfurie si se lasa deoparte pana se pregateste sosul.

Rosiile se spala, se oparesc in apa clocotita, se decojesc apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata si se taie in cubulete. La fel si usturoiul. Se pun peste rosii, se toarna apa, otetul balsamic, uleiul de masline, sarea, zaharu si piperul. Se amesteca totul bine.

Se ia un vas de yena si se toarna putin din amestec, cat sa acopere fundul vasului. Se asaza chiftelutele una langa alta, astfel incat sa incapa toate. Se toarna peste restul sosului, se asaza deasupra crengutele de rozmarin, cimbru si frunzele de dafin. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, daca are vasul. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora. Dupa acest timp, se incearca chiftelutele si daca sunt gata se mai lasa 15 minute fara a fi acoperite. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi dupa care se servesc chiftelute, garnisite cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi chiftelutele ca atare cu paine proaspata sau cu garnitura preferata.

2

Se poate inlocui carnea de porc cu carne de pui iar timpul de gatire va fi mai mic.

3

Din compozitia pentru chiftele mi-au iesit 27 de bilute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Chiftele marinate