Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas

de AndreeaJ in Prajituri, 1 Feb 2011 | 15760 vizualizari

 

Sunt dragute si tare bune. Servite la masa, vor constitui nu numai un deliciu culinar, ci si o mare surpriza pentru invitati. De asemenea, se vor amuza copios cautand prin ele dupa mesaje de bine si urari. Oricat de mult ma veti uri pentru ceea ce va voi spune acum, trebuie sa va stiti faptul ca aceste mici prajiturele nu vin de fapt din China. Sunt intr-adevar asiatice, dar mai degraba vin din Japonia dar acelea au in compozitie miso si susan. Si pe deasupra, mai si distrug acest mit spunandu-va ca eu cat am stat in China, nu am vazut printre dulciurile traditionale si aceste fortune cookies, dar chinezii le cunosc si chiar le-au dat si denumiri in chineza precum 幸运并 sau 幸运签语饼. Foarte renumite sunt in restaurantele chinezesti din America, si cred ca mai mult de aceea chinezii le-au acceptat, pentru a nu distruge mitul americanilor :). Exista o intreaga disputa cu privire la aceste prajiturele cu ravas, dar acum eu ma intorc la reteta mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 3 lingurite de ulei
  • 8 lingurite faina+2 lingurite amidon
  • 8 lingurite zahar
  • 3 lingurite apa
  • si...bineinteles ...ravasele!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas:

Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam. Apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul. Amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem o consistenta lichida.

 Luam cate o lingura din compozitie si turnam pe hartia de copt, apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie.

Pregatim ravasele si le indoim in doua si de asemenea mai pregatim o cana , goala.
Cand aluatul este copt,  are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa. Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta.

In mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua, unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele. Imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei.Fursecul se va intari foarte repede.
Continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.

TIPS-URI

1

Se pastreaza un cutii inchise de metal si dureaza foarte mult timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale