Chocolate Crinkles

de Florin A in Dulciuri, 25 Dec 2016 | 3278 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Crocante la exterior si pufoase la interior, gustul intens de ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • esenta de rom
  • 200 gr faina alba de grau
  • o lingurita cu praf de copt
  • 180 gr ciocolata neagra (Heidi)
  • 100 gr zahar tos si 100 gr zahar pudra pentru tavalit bilele de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Crinkles:

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara).

Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet.

Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru 5-10 minute (la temperatura camerei).

In acest timp, oaule se mixeaza cu zaharul pana ce se obtine o spuma densa.

Se adauga esenta de rom, ciocolata topita si se amesteca compozitia.

Se presara praful de copt si faina, incorporandu-se complet.

Compozitia obtinuta este densa, spumoasa.

Se acopera vasul si se pastreaza la rece pentru 2-3 ore, timp suficient pentru ca din compozitia obtinuta sa formam bilele de ciocolata.

Am obtinut exact 36 de fursecuri, desi ar fi iesit mai multe (le-am modelat mai mari).

Fiecare bila modelata se trece, uniform, prin zahar tos, iar apoi prin zahar pudra.

Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am copt pentru 15 minute, la o temperatura de 160 de grade.

Se racesc complet, inainte de a fi asezate in cutii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Crinkles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu rahat