Ciocănele de pui marinate

de elucubratiiculinare in Pui, 29 Apr 2013 | 3192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocănele de pui,
  • 3 linguri iaurt gros,
  • 1 lingură pastă de tomate,
  • 1 lingură pastă de ardei,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 linguriță boia,
  • 5 căței de usturoi,
  • sare, piper,
  • fulgi chilli.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui marinate:

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și  amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se agită un pic castronul pentru a acoperi marinata în totalitate bucățile de pui. Se dă la rece pentru minim 30 minute. Se scot de la frigider, se scurg de marinată și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei. Dacă aveți o tavă prevăzută cu un gratar, puteți să o folosiți - în felul acesta sosul va curge în tavă. Eu nu am folosit o astfel de tavă, chiar am adăugat din marinată peste ciocănele în tavă :) Am presărat boia și fulgi de chilli și am dat la cuptor pentru 40-50 minute la 200 grade C. Am servit imediat cu o salată de rucola.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pui fript in ardei