Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic

de ela in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 33232 vizualizari

 

ceva simplu,rapid,bun si foarte dulce.....

 

INGREDIENTE

  • 500gr lapte praf,
  • 200gr unt,
  • 170ml apa,
  • 600gr zahar(daca nu va place foarte dulce folositi doar 450gr),
  • 50gr cacaoa(daca vreti sa o faceti cu ciocolata),
  • 1/2esenta de rom,
  • fistic,
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul lasat la temperatura camerei si taiat bucatele mici,esenta de rom si laptele praf adaugat treptat.Amestec energic si omogenizam bine compozitia.

Se tapeteaza o tava cu folie de prospetime in care se toarna compozitia si se da cateva ore la rece pana se intareste(a mea a fost deja tare in 30minute,am pus-o imediat in frigider).Se portioneaza dupa ce s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata alba de casa, cu stafide si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (91)

Bya Ralu 1

19.02.2013, 20:19

hmmmm yammy

iry-gabriela 1

19.02.2013, 21:09

buna

camelia75 1

01.07.2013, 18:58

Aoleu!!!!ce mi-as delecta papile gustative cu o.... tava!)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Bilute cu ness