Ciocolata calda

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 4651 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata vrac , minim 75% cacao
  • 50g unt
  • 200 g smantana de gatit
  • 150 ml lapte
  • bezele moi pentru décor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata calda:

  1. Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.

  2. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere toarna-o peste ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. Cand ciocolata este topita adaugam untul putin cate putin. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

  3. Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.

  4. pentru o ciocolata calda foloseste 3 linguri ganaj si 150 ml lapte, in cazul in care lasi ganajul la frigider si se intareste, 2 linguri de ganaj sunt de ajuns pentru o cana.

  5. Toarna 150 ml de lapte peste ganaj, si apoi decoreaza cu bezele moi sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes