Ciocolată de casă

de diaconta in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 9668 vizualizari

 

Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • O lingurita zeama de lamâie
  • 40 gr cacao
  • O lingura amidon
  • 100 gr unt
  • Nuca,alune şi stafide
  • Esenta de migdale (jumatate de lingurita)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.

Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.

Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.

Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.

Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.

Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.

Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

diaconta 1

25.11.2011, 11:08

Kadia,daca ai de unde sa cumperi ciocolata de calitate,e foarte bine
eu incerc sa prepar macar ce-mi este la indemana mai degraba decat sa cumpar

Tabita _ 1

05.05.2013, 01:10

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:45

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata